Blog: AutoChart Pro Training - Stantec

13 januari 2020 Bart van den Boom

AutoChart Pro training

Via mijn website kreeg ik van het bedrijf Stantec de vraag of ik ze een training wilde geven in het werken met AutoChart live ism AutoChart pro. Het bedrijf gaat met deze combinatie zwemwater in kaart brengen voor diverse opdrachtgevers.

Ik heb hier uiteraard ja op gezegd. We hebben een afspraak ingepland en ik heb deze mensen bij mij thuis uitgenodigd. Na een leuke ontmoeting ging de training van start. Vele vragen en uitleg vlogen over en weer. En na een gezellige en leerzame middag gingen de mensen tevreden met de nieuwe informatie richting huis.

Zwemwater in kaart brengen

Stantec brengt het water in kaart om de veiligheid van het zwemwater te kunnen waarborgen. Dit doen ze met een klein afstand bestuurbaar bootje. Op het bootje hebben ze een Humminbird Helix 5 DI gemonteerd om het water in kaart te brengen. En om het beeldscherm van de Humminbird Helix te kunnen zien hebben ze een kleine camera op het bootje gemonteerd zodat ze vanaf de kant op het beeldscherm kunnen kijken. Zo kunnen ze de diepte en het loggen van de waterkaart in de gaten houden.

AutoChart Pro gebruiken ism AutoChart live

Eenmaal een hoop data te hebben verzameld met AutoChart live kunnen ze middels de Zero line SD kaart de gegevens laden in het programma AutoChart Pro. In dit pc programma kunnen ze de data bewerken en zover klaar maken om door te sturen en te delen met de opdrachtgever.

De opdrachtgever krijgt nu duidelijke informatie te zien van het bodemverloop, bodemstructuur en diepte. Hij krijgt in één oogopslag een beeld van de situatie en ziet meteen of het zwemwater nog voldoet aan alle eisen. Zo niet, dan kan een bedrijf zoals Stantec actie ondernemen!

Hieronder staat een YouTube filmpje van Stantec hoe dit in zijn werk gaat.

Wil je nu ook alles weten over het in kaart brengen met die geweldige features. Neem dan contact met mij op via de contact pagina.

Sponsoren en Partners