Trainingsinhoud

Word een sonarexpert

Haal alles uit je dieptemeter/-fishfinder

Of je sonar nu gebruikt als dieptemeter of als fishfinder: een optimaal resultaat vereist grondige kennis van je apparatuur. Het instellen, bedienen en aflezen kun je natuurlijk leren door zelfstudie. Maar je kunt ook profiteren van mijn jarenlange ervaring in het gebruik van sonar. Kom aan boord en leer je sonar te gebruiken als een pro!

Ik geef je complete uitleg over werking van je Humminbird dieptemeter/-fishfinder, afgestemd op jouw voorkennis en het doel waarvoor je de sonar gebruikt. Mijn trainingen zijn gericht op zowel particuliere als zakelijke gebruikers: van de hobbyvisser tot de brandweer.

Snoek op side imaging 4x ingezoomd.
Snoek op side imaging 4x ingezoomd.

Wat leer je tijdens de sonartraining?

De onderwerpen die aan bod komen tijdens de uitleg zijn afhankelijk van je voorkennis. Tijdens een gesprek kan ik inschatten hoever je zelf al bent en waar we gaan beginnen.

De basis: traditioneel 2D

Wil je bij het begin beginnen? Dan behandelen we eerst diverse instellingen van de 2D-sonar (zoals instellingen in de MAX Modus en in de Clear Modus), bodemhardheden en het herkennen van vissen.

Down imaging en side imaging

Down imaging- en side imaging-sonar zijn uitermate geschikt om vissen en structuren te vinden, respectievelijk onder en aan weerskanten van de boot. De beeldkwaliteit is zo scherp en gedetailleerd dat je van fotografisch kunt spreken. Maar om ermee te werken is het wel belangrijk dat je weet hoe je het beeld zuiver kunt afstellen en te snappen wat je nu eigenlijk ziet op het scherm.

Zonder de juiste uitleg en instelling blijven vissen en objecten ook voor de meest geavanceerde apparatuur verborgen. We gaan dus leren de down imaging- en side imaging-sonar op de juiste manier in te stellen. Ik leer je ook de beelden te bekijken en waar je op moet letten. Daarna gaan we samen kijken of je dingen kunt herkennen.

Humminbird Solix G2 Mega Imaging +  Hier zie je een bootwrak met vis er omheen.
Autobus op een talud, zie de kleine stip aan de voorkant van de bus, dat is een vis!

Jouw boot of de mijne?

De beste plek om uitleg te geven over sonar is natuurlijk op het water. Ik nodig je dan ook van harte uit op mijn boot. Ga je liever met je eigen boot? Ook dat kan.

Investeer in je kennis!

Zonder de juiste kennis haal je nooit het maximale uit je kostbare sonarapparatuur. Zonde, toch? Investeer dus niet alleen in de techniek maar ook in je technische vaardigheden. Je zult zien dat je veel meer informatie van je scherm weet af te leiden en dat je dus ook veel meer onder water zult vinden. Van structuren en vissen tot objecten als auto’s en boten…

uitleg gezonken zeilboot
Gezonken zeilboot op de bodem, goed te zien aan het zwaard onder de boot!

Aan de slag!

Wil je alles uit je sonarapparatuur halen? Bekijk dan hier de tarieven voor de uitleg of maak direct een afspraak voor de sonartraining.

uitleg - dieptemeter - Sonartraining - Fishfinder

Sponsoren en Partners