Boot en techniek

Welkom aan boord

Graag stel ik je voor aan mijn Alumacraft Navigator 165. Het is de Tiller-uitvoering, wat wil zeggen: met knuppelbesturing. De boot is 510 cm lang, 231 cm breed en biedt plaats aan drie volwassenen. Als Prostaffer van Technautic beschik ik op mijn boot altijd over de nieuwste technologie en up-to-date sonarapparatuur.

De aandrijving; alleskunner Honda 60 PK

De boot wordt aangedreven door een Honda 60 PK. Een top motor die in samenwerking met de boot een optimale prestatie levert. De set komt heel makkelijk in plané wat zeer prettig is. Met twee volwassenen haal je met gemak 50 kilometer per uur.

 

Het One-boat Network

Wat is het One-Boat Network? Het Humminbird One-Boat Network is een geïntegreerd systeem dat apparaten zoals Hummninbird Fishfinders, trollingmotoren en andere accessoires samenbrengt om te functioneren als één geheel. Hierdoor kunnen vissers met gemak en efficiëntie navigeren, vis lokaliseren en gegevens delen tussen verschillende toestellen aan boord.

Het beeld op mijn boot wordt weergegeven op twee Humminbird Solix schermen: type Solix 12 G3 Mega Imaging+. Deze touchscreens zijn ook te bedienen met de druk en draaikoppen. De Solix schermen staan ook op menig sonarboot dit ivm de hoge kwaliteit beelden. 

Op de boeg: de MinnKota Ultrex i-pilot link

De MinnKota Ultrex BT i-pilot link is niet alleen het neusje van de zalm, deze veelzijdige motor siert ook de boeg van mijn boot. Je kunt er echt alles mee en de motor is bovendien voorzien van een heel nauwkeurige ankerfunctie.

Minn-Kota Ultrex

Op de spiegel: MinnKota Vantage

Achterop de spiegel is de MinnKota Vantage gemonteerd. Deze elektromotor is ideaal om mee te backtrollen. Verticaal vissen en backtrollen gaan heel goed samen en deze motor leent zich daar uitstekend voor.

Humminbird Mega Live

Mega Live Imaging is een extra transducer, je kunt hiermee live zien hoe vissen zich gedragen en meteen op hun gedrag reageren! De Humminbird mega live is op drie manieren te gebruiken. 1; Down mode 2; Forward mode en 3; Landscape mode. Kijk op mijn blog of bij mijn video’s voor meer informatie over de mega live!

Voordelen van het One-Boat Network:

Apparaat integratie: Het netwerk stelt vissers in staat om Humminbird apparaten naadloos te integreren. Fishfinders, kaartplotters en zelfs MinnKota-trollingmotoren kunnen met elkaar communiceren, waardoor een gecoördineerd en efficiënt systeem ontstaat.

Gedeelde Informatie: Het delen van gegevens tussen verschillende apparaten is eenvoudig met het One-Boat Network. Informatie zoals waypoint locaties en visgegevens kunnen worden gedeeld, waardoor vissers altijd toegang hebben tot de meest relevante informatie. 

Geautomatiseerde Functionaliteit: Dankzij de integratie kunnen gebruikers bepaalde functies automatiseren. Bijvoorbeeld, de Minn Kota-trollingmotor kan automatisch de diepte handhaven of de boot volgen op basis van GPS-coördinaten van de Fishfinder.

Verbeterde Navigatie: One-Boat Network verbetert de navigatie door vissers te voorzien van Navionics of Autochart kaartgegevens en gedetailleerde dieptelijnen op één of meerdere schermen. Dit helpt bij het vermijden van obstakels en het efficiënt navigeren van en na bestemmingen.

NMEA 2000 - Bluetooth

Het netwerk maakt gebruik van geavanceerde technologieën, waaronder draadloze connectiviteit Bluetooth en NMEA 2000-netwerken, om apparaten met elkaar te verbinden. Via de One-Boat Network app op de mobile telefoon kan het netwerk worden voorzien van de laatste updates.

One-Boat Network

Sponsoren en Partners