Blog: Mega Live Imaging Humminbird

11 december 2021 Bart van den Boom

Humminbird Mega live vissen en structuren realtime bekijken.

De nieuwe sonartechnologie van Humminbird levert de helderheid en details van Mega Imaging in live-actie, waardoor je vissen en structuren in realtime kunt zien. Je kunt roofvissen op het scherm zien terwijl ze live het kunstaas pakken. Met de release van deze technologie heb je bij Humminbird toegang tot het meest complete pakket van toonaangevende technologieën door één merk.

Mega Live Imaging is op drie manieren te gebruiken. 1; Down mode 2; Forward mode en 3; Landscape mode. Deze drie manieren zijn ervoor om de vis op drie verschillende manieren te kunnen benaderen en met ieder een eigen (vis)techniek.

Mega live down Mode

De down mode gebruik ik veel om de vis pelagisch te benaderen. Een hele mooie techniek om juist de grote vissen op te sporen. Deze vistechniek vergt wel een goede boot controle om boven de vis te blijven. Maar dat is wat we zeggen; Oefening baart kunst!

Down Mode

Mega live forward mode

De forward mode gebruik ik zelf veel om werpend te vissen en dan voornamelijk op dikke baarzen! Het mooie van deze mode is dat je de scholen kunt opzoeken. Eenmaal gevonden dan kun je het plugje of stukje rubber live door de school heen trekken. Heel gaaf want als je beet krijgt zie je dat dus ook live!

Forward mode

Landscape mode

De Landscape mode; Deze transducerhoek is perfect voor het verzamelen van informatie. De helicopterview over het ondiepe water geeft je een heel duidelijk en gedetailleerd live boven aanzicht van het te bevissen water. Kijk ook eens op de site van Humminbird of Technautic voor meer info.

Hier het linkje voor een filmpje.

Grote snoek op de Humminbird mega live down imaging

Sonartraining

Wil je een keer met mij op pad om het eea live te zien? Dat kan, kijk eens op deze pagina. Hier vindt je meer informatie over de Sonartraining

Sponsoren en Partners