Waterkaarten

AutoChart & Navionics

Al sinds jaar en dag gebruik ik op mijn boot na volle tevredenheid verschillende waterkaarten met ieder hun eigen kwaliteiten. Zo gebruik ik een Humminbird zeroline kaart ism AutoChart live en een AutoChart Pro en van Navionics gebruik ik de platinum+ kaart. 

AutoChart en Navionics kaarten zijn software programma’s die vissers en watersporters helpen om nauwkeurige kaarten te maken van hun (vis)gebieden. Deze programma’s bieden informatie over de diepte, structuur, bodemhardheid en vegetatie van het water. Maar deze kaarten geven u tevens ook alles wat u nodig heeft om veilig en efficiënt over het water te navigeren.

AutoChart 

Met Humminbird AutoChart kunnen gebruikers kaarten maken van hun visgebieden met behulp van sonartechnologie. De kaarten kunnen gebruikt worden om de diepte, structuur en bodemhardheid van het water te bepalen. De kaarten die met AutoChart worden gemaakt, zijn zeer nauwkeurig en kunnen worden gebruikt om de gebruiker te helpen bij het vinden van specifieke vissoorten en -gebieden.

Gedetailleerde dieptekaart met contouren en dieptes.

AutoChart Live

AutoChart Live is een functie van Humminbird AutoChart waarmee gebruikers in realtime kaarten van hun visgebieden kunnen maken terwijl ze op het water zijn. Deze functie maakt ook gebruik van de fishfinder sonartechnologie om de kaart te maken terwijl de gebruiker op het water is. Op deze manier kan de gebruiker direct zien hoe de kaart verandert naarmate hij zich verplaatst. AutoChart Live is vooral handig voor gebruikers die regelmatig vissen in veranderende omstandigheden, zoals in getijdengebieden of wanneer het waterpeil snel verandert.

Bodemhardheid en Vegetatie

Humminbird AutoChart biedt ook informatie over de bodemhardheid en vegetatie van het water. Door de bodemhardheid te meten, kan de gebruiker beter begrijpen welk type bodem zich onder het wateroppervlak bevindt. Dit kan nuttig zijn voor vissers die op zoek zijn naar specifieke soorten vissen die in bepaalde soorten bodems leven. De vegetatie-informatie kan ook helpen om gebieden te identificeren waar vissen zich kunnen schuilhouden of voeden.

Autochart-live

Follow the contour

Een unieke functie van Humminbird AutoChart is Follow the Contour, waarmee gebruikers de visserij nog efficiënter kunnen maken. Met deze functie kan de gebruiker de diepte lijn automatisch volgen langs de contouren van de bodem. Dit betekent dat de gebruiker de vislijn kan uitwerpen langs de gewenste diepte en contouren van de bodem, zonder dat de gebruiker de richting van de electro motor handmatig hoeft aan te passen.

AutoChart Pro

AutoChart pro is het programma voor op de pc. Je kunt hier opnames die je op het water hebt gemaakt naar importeren. Hier kun je dan in 3D de gemaakte kaart zien en desgewenst aanpassingen doen. Zoals; routes en Waypoints aanmaken, bodem hardheden bekijken en nog veel meer mooie functies toevoegen. Deze nieuwe gegevens kun je dan weer exporteren naar een SD kaart en importeren op je Humminbird toestel.

Navionics platinum+

Navionics Platinum+ is een zeer geavanceerde kaart van Navionics die veel functies biedt voor watersporters en vissers. Een van de meest indrukwekkende functies van Navionics Platinum+ is de Reliëf Shading, Dock-to-Dock, Satellite Overlay en 3 Dimensionale-weergave die een extra dimensie toevoegen aan de kaarten en gebruikers helpen om betere beslissingen te nemen op het water.

Reliëf Shading

Reliëf Shading is een nieuwe functie van Navionics Platinum+ die de diepte en contouren van de bodem beter weergeeft. Deze functie maakt gebruik van verschillende tinten kleur om de diepte te onderscheiden en geeft het reliëf van de bodem weer. Dit kan gebruikers helpen om beter te navigeren op het water en meer succesvol te vissen.

Reliƫf Shading

Satellite Overlay

Navionics Satellite Overlay is een handige tool die beschikbaar is op Navionics platinum+ kaarten. Met deze functie kunnen gebruikers satellietbeelden over hun kaarten leggen, wat een gedetailleerder en realistischer beeld van hun omgeving biedt. Door satellietbeelden over de kaart te leggen, kunnen gebruikers een beter beeld krijgen van hun omgeving, inclusief natuurlijke kenmerken zoals kustlijnen, baaien en eilanden, evenals kunstmatige structuren zoals havens, jachthavens en bruggen.

3 Dimensionaal

De 3 Dimensionaal-weergave van Navionics Platinum+ biedt gebruikers een realistisch beeld van de bodem en de omliggende omgeving. Deze functie maakt gebruik van geavanceerde technologieën om de kaart in 3D weer te geven, waardoor gebruikers een beter begrip krijgen van de diepte en het reliëf van de bodem. Hierdoor kunnen gebruikers beter navigeren en veiliger varen.

3 Dimensionaal-weergave

Dock to Dock

Dock-to-Dock is een andere functie van Navionics Platinum+ die gebruikers helpt om hun route te plannen en te navigeren. Met Dock-to-Dock kan de gebruiker een route plannen van de ene locatie naar de andere, waarbij automatisch de beste route wordt berekend, inclusief bochten en obstakels. Deze functie kan worden gebruikt om de meest efficiënte route te vinden en tijd te besparen op het water.

Dock-to-Dock

SonarChart Live

De Navionics+ en platinum+ kaart zijn in het bezit van SonarChart Live; Hiermee kunt u net zoals bij AutoChart live, direct de gedetailleerde dieptekaarten maken en zien op de fishfinder van de wateren waar u op dat moment vaart.

“NOTE” De follow the contour optie kan alleen gebruikt worden in combinatie met een AutoChart Pro of AutoChart Live kaart.

Wilt u meer weten? Neem dan contact op, dan gaan we samen het water op!

Sponsoren en Partners