Blog: MinnKota Ultrex I-Pilot link

31 maart 2018 Bart van den Boom

Afgelopen week de nieuwe MinnKota Ultrex op mijn boot gebouwd en ook maar eens even getest op het water. Als je de motor op je boot gemonteerd hebt moet je nog wel een paar dingen doen op het water. Zoals de heading sensor connecten met de motor, en het kalibreren van de heading sensor met de motor. Dit zijn handelingen die voor het goed en optimaal functioneren van iedere i-pilot belangrijk zijn.  Hier ga ik in dit artikel niet verder op in maar zal er in een ander artikel aandacht aan besteden.

MinnKota Ultrex

Voordeel Ultrex

Deze elektro motor is ideaal om werpend mee te vissen, dankzij de kabel besturing van het voetpedaal naar de motor is de Ultrex zeer direct met sturen. De besturing van de motor wordt nog eens ondersteund door een stuurbekrachtiging wat resulteert in een zeer snelle, soepele en directe motor! Je kunt dus zeer secuur de kanten afvissen, omdat je alles met het voetpedaal doet kun je het kunstaas al varen blijven werpen zonder dat je met een afstandsbediening om je nek aan het sturen bent!

In het onderstaande filmpje laat ik zien hoe makkelijk de Ultrex te bedienen is en de stabiliteit tijdens het varen. Verder heeft de Ultrex dezelfde functies als iedere I-Pilot link, Zoals: Follow the contour, ankerfunctie, etc.

Wil je meer uitleg over de elektro motoren van MinnKota of fishfinders van Humminbird, neem dan contact met mij op!

Berichtnavigatie
 

Sponsoren en Partners