Blog: Humminbird Sonar schaduw snoekbaars

5 juni 2018 Bart van den Boom

Mega Side Imaging

Predatortour 2018.

Tijdens deze viswedstrijd is het de bedoeling 3 snoeken, 3 snoekbaarzen en 3 baarzen te vangen! Dat is ons voor een groot deel gelukt maar kregen jammer genoeg de laatste Baars niet meer te pakken. We hadden een mooie derde Baars eraan maar die schoot ervan af bij de boot!

Humminbird Mega Side-Imaging

Tijdens de Predatortour heb ik een mooi screenshot gemaakt van een gevangen snoekbaars. Deze snoekbaars was 82 cm en dus tijdens de wedstrijd erg welkom! Na de snoekbaars te hebben gemeten en wat foto’s te hebben gemaakt is hij teruggegooid in het water. Hieronder laat ik zien wat je op de Humminbird Mega Side Imaging ziet.

snoekbaars Humminbird mega side imaging

Interpretatie Humminbird side imaging beeld. 
Wat je hierboven ziet is uiteraard de gevangen snoekbaars. Ik heb erbij geschreven wat je ziet. Tijdens het teruggooien van de snoekbaars ontstaan er luchtbellen onder water en dat is hierboven duidelijk te zien. De witte streep die je ziet is de snoekbaars. Zo zie je de verhouding waterkolom en vis goed, en weet je ook waar je naar moet kijken om een grote vis op te kunnen sporen.

Op de bodem van de rivier zie je duidelijk de schaduw van de snoekbaars. Dit noemen we sonar-schaduw! Wil je meer weten, kijk dan eens op de pagina Uitleg voor wie is dat nu bedoelt!

Sponsoren en Partners