Blog: Ontdek de Humminbird Apex/-Solix en Helix Fishfinder

1 december 2023 Bart van den Boom

De Ultieme Gids voor Fishfinders

Of je nu een doorgewinterde technicus bent of gewoon op zoek bent naar een gebruiksvriendelijke viservaring, de keuze tussen de Humminbird Solix/-Apex en de Humminbird Helix kan bepalend zijn voor je visavonturen. Laten we wat verschillen in deze geavanceerde Fishfinder-series verkennen.

 

Technisch Hoogstandje vs. Gebruiksgemak:

Solix/-Apex: Voor de technisch ingestelden zijn de Solix en Apex ware hoogstandjes. Met touchscreen-bediening bieden ze een diepgaande ervaring voor degenen die willen leren en experimenteren met sonartechnologie. Uitgebreide opties en instelmogelijkheden maken ze ideaal voor degenen die graag de grenzen van hun visuitrusting verkennen.

Helix: Aan de andere kant biedt de Helix-serie een meer gestroomlijnde ervaring. Deze Fishfinders zijn beknopter en gemakkelijker te bedienen, waardoor ze perfect zijn voor vissers die kwaliteit willen zonder zich te verdiepen in technische details.

Schermgrootte en Bediening:

Solix/-Apex: Met indrukwekkende schermformaten van Solix 10, 12 en 15 inch en Apex 13, 16 en 19 inch bieden Solix en Apex een weergave die het volledige spectrum van onderwaterdetails bestrijkt. Het touchscreen maakt de bediening intuïtief en responsief.

Helix: Helix-modellen variëren in schermgrootte van 5 tot 15 inch. De bediening is eenvoudiger, met fysieke knoppen die zorgen voor een soepele navigatie, ideaal voor vissers die een meer directe aanpak verkiezen.

 

Connectiviteitsopties:

Solix/-Apex: Een verschil tussen Solix en Apex zit in de HDMI-aansluiting, die exclusief is voor Apex-modellen. Deze aansluiting biedt extra connectiviteitsopties voor externe apparaten, waardoor gebruikers meer flexibiliteit hebben. 

Helix: Helix-Fishfinders missen net zoals de Solix de HDMI-aansluiting, maar bieden nog steeds voldoende connectiviteit voor een optimale viservaring.

Kaartdeling:

Solix/-Apex: Deze modellen blinken uit in kaartdeling, zoals het delen van AutoChart Pro en Navionics-kaarten over het netwerk. Perfect voor gebruikers die gegevens zoals, waypoints tussen de units onderling willen uitwisselen en hun visplekken willen verbeteren.

Helix: Helix-Fishfinders ondersteunen het delen van Waypoints maar missen de mogelijkheid om AutoChart Pro en Navionics-kaarten te delen.

 

Autochart Live Kaarten:

Alle Modellen: AutoChart Live-kaarten kunnen (nog)niet worden gedeeld op zowel Helix, Solix als Apex, vanwege de vereiste datagegevensstreaming die de prestaties van de Fishfinders aanzienlijk zou vertragen.

De Autochart Live gegevens kunnen wel geconverteerd worden via het Autochart Pro programma voor op de PC. Deze data kun je dan uploaden en toevoegen op je Zero-line kaart, deze geconverteerde data is dan wel weer te delen op de Solix en Apex modellen in de vorm van een Autochart Pro kaart.

 

Prijs en Beschikbaarheid:

Solix/-Apex: Met hun geavanceerde functies bevinden Solix en Apex zich in een hoger prijssegment. En voor degenen die bereid is te investeren in deze technologische hoogstandjes bereikbaar.

Helix: Helix-Fishfinders bieden een meer betaalbare optie en zijn beschikbaar in verschillende schermformaten, wat ideaal is voor vissers met een budget.

 

Welke moet je kiezen?

Het komt neer op persoonlijke voorkeur en behoeften. Ben je een techneut die graag de diepte in gaat? Dan zijn de Solix en Apex jouw keuze. Voor degenen die eenvoud en gebruiksgemak willen, biedt de Helix-serie de perfecte balans tussen prestaties en toegankelijkheid. Kies de Fishfinder die past bij jouw stijl en geniet van elke visdag op het water!

Sonartraining

Welk type Humminbird het ook wordt, belangrijk is dat je weet hoe sonar werkt en hoe je deze optimaal instelt,  wat je ermee kunt en wanneer je de verschillende types het beste kunt inzetten. Wil jij ook het maximale uit je investering halen kijk dan verder wat je leert bij mijn sonartrainingen of neem direct contact met mij op.

Sponsoren en Partners