Blog: Follow the Contour Humminbird/-MinnKota

4 april 2020 Bart van den Boom

Follow the Contour

Humminbird en MinnKota hebben een handige functionaliteit geïntroduceerd genaamd "Follow the Contour" (Contouren Volgen). In eenvoudige bewoordingen betekent dit dat je de dieptelijnen op je Autochart-kaart, zichtbaar op de Fishfinder, nauwkeurig kunt volgen.

Wanneer je een waterkaart maakt met Autochart Live, krijg je de mogelijkheid om de MinnKota i-Pilot Link de contouren te laten volgen. Met deze functie kun je de frontroller elke contourlijn op iedere diepte nauwgezet laten volgen, en deze is eigenlijk geschikt voor elke vorm van visserij.

Ik maak consistent gebruik van de "Follow the Contour"-functie op mijn favoriete viswater. Door dit water in kaart te brengen tijdens het vissen, kan ik er nu optimaal gebruik van maken. In mijn geval vis ik werpend op snoek en baars. Hier leg ik uit hoe ik deze functie in combinatie met mijn visserij benut.

Mijn voorkeur gaat uit naar het bevissen van plantenbedden en taluds. Dit is afhankelijk van de helderheid van het water, maar over het algemeen groeien de planten tot ongeveer vier meter diep in deze plas. Op mijn Humminbird Solix kies ik meestal een dieptelijn van 6 meter door op de GoTo-knop te drukken en "Follow the Contour" te selecteren. Vervolgens kan ik de vaarrichting bepalen door middel van kleurkeuze, zoals linksom of rechtsom rond de plas.

  Video; Follow the Contour

Vaak kies ik voor de rechtsom-richting en bij wat meer wind, tegen de wind in. Daarna stel ik de propeller van de MinnKota in op de juiste vaarsnelheid, en daar ga ik! Ik kan ontspannen naar de kant werpen over de plantenbedden zonder me bezig te hoeven houden met het sturen van de motor.

Doordat ik het water in kaart heb gebracht, zie ik bij een diepte van bijvoorbeeld 6 meter dat de vorm van de plas niet evenwijdig loopt aan de kant. Er zijn onderwater inhammen en landtongen. Het mooie van "Follow the Contour" is dat de MinnKota deze inhammen en landtongen ook op 6 meter diepte nauwkeurig volgt en afvaart. Op diepte blijft immers diepte!

Hierdoor vis ik werpend altijd in de zone waar ik wil vissen en waar ik de aanbeten verwacht. Prachtig toch! En dit alles met slechts 4 eenvoudige knoppen. 1. Selecteer dieptelijn. 2. Druk op de GoTo-knop. 3. Kies kleur/-vaarrichting. 4. Zet de propeller aan. Hoe makkelijk en ontspannen kan een visdag beginnen. Succes met het volgen van contouren!

Sponsoren en Partners