Blog: Bootwrak op Humminbird Solix

4 januari 2020 Bart van den Boom

Bootwrak op de Humminbird Solix mega DI

Tijdens het vissen op een water wat ik goed in kaart heb en dacht daar alles al een beetje te hebben gezien onderwater. Stuitte ik toch op een mooi bootwrak. Ik besloot om het wrak eens een paar keer te overvaren met de mega DI en 2D sonar op de Humminbird Solix.

Deze beelden trokken mijn interesse, vooral omdat het het wrak zeer gunstig lag. Het wrak lag schuin tegen een talud. Het voorste deel van de boot op ongeveer 1,5 meter en het achterste deel op 4,5 meter onder water.

Humminbird Solix

Bootwrak solix

De GoPro onderwater beelden

Omdat het wrak relatief ondiep lag en het water op dat moment vrij helder was kreeg ik een ingeving. Nieuwsgierig als ik ben op dit gebied besloot ik de GoPro eens onderwater te duwen. Met als resultaat deze foto’s van het wrak.

Bootwrak

Normaliter kun je niet echt met een GoPro aan de slag. Omdat het water te troebel is of de wrakken te diep liggen. Maar dit bootwrak lag perfect, de water omstandigheden waren goed, de kans dus om een paar gave foto’s te maken!

gopro onderwater

Met de juiste instellingen op de Humminbird Solix krijg je een zeer mooie en gedetailleerde weergave van de onderwater wereld. Je krijgt optimale screenshots en je kunt vissen of objecten heel duidelijk zien en interpreteren. Maar een paar coole foto’s heb ik nog niet kunnen maken van objecten of bootwrakken.

Ik zag dit dus als een unieke kans om eens een keer een bootwrak op de foto te krijgen en te zien hoe het zo’n wrak er onderwater bij ligt!

humminbirs-bootwrak

Denk je nu, ik wil ook alles weten over de juiste instellingen en het maximale halen uit je Humminbird Solix of Humminbird Helix!

Kijk dan gerust verder op mijn site, lees wat je kunt gaan leren op de pagina; Sonartrainingen of neem direct contact met mij op.

Sponsoren en Partners