Blog: Auto te water - Humminbird Solix

2 februari 2019 Bart van den Boom

Visdag met mijn zoontje

Op een geplande visdag met mijn zoontje stuiten we op een bijzonder object. We gaan vissen op de Maas te hoogte van Ravenstein. Ik weet daar nog een paar mooie stekken met Taluds en inhammen.

Eenmaal aangekomen bij die vis- stekken maak ik gebruik van mijn frontroller. De Minn-Kota Ultrex. Met deze motor kan ik op een rustige manier werpend langs de steile taluds en inhammen van bv. de havens en plassen varen.

Tijdens het vissen kijk ik altijd op mijn side imaging naar scholen vis of mooie structuren. Met de Humminbird mega side imaging heb je een zeer scherp en gedetailleerd beeld en je kun zo mooi Links en rechts van de boot kijken.

Autowrak onder water

St. Croix hengels binnen draaien

We waren lekker op dreef met het vangen van vis en opeens zie ik op zo’n 10 meter van de boot een object liggen. In eerste instantie is het beeld nog niet duidelijk. Maar ik kon wel zien dat het object qua vorm erg afweek van de onderwater omgeving en het leek op een auto.

Ik zeg tegen mijn zoontje, “hengels binnen draaien, we gaan even kijken wat het object precies is”. Na een paar keer vanuit verschillende hoeken over het object heen te hebben gevaren en de Humminbird Solix optimaal te hebben ingesteld, zag je duidelijk wat het was.

Auto te water

Auto te water

Het object wat ik op een afstand zag liggen met de side imaging was zoals ik al vermoede een auto te water. De auto ligt onderaan een steil talud met op de kade parkeer plaatsen. Het autowrak ligt op een diepte van ongeveer 6 meter.

kade auto te water

Aangifte politie

Normaal bij het vinden van diverse objecten laat ik het voor wat het is. Maar in het geval van auto’s of boten maak ik wel een melding bij het Waterschap of de politie. In dit geval dus ook! Ik heb een telefoontje gepleegd met de politie om te laten weten wat ik gevonden had.

De beste man aan de telefoon heeft het e.e.a opgeschreven en liet mij weten dat hij de melding even ging natrekken. Na een half uurtje werd ik door hem teruggebeld en hij had meer informatie. De auto stond op de lijst bij het waterschap die al wist dat de auto er lag. De auto lag op een dusdanige diepte en buiten de vaargeul dat de auto voor de scheepvaart geen hinder vormde. De auto zal dus op een later tijdstip worden geborgen.

humminbird-solix-auto-te-water

Een melding maken van dit soort objecten is altijd goed. Je weet immers nooit op welke manier de auto er is beland en wat er mee gedaan is!

Wil je meer weten over sonartrainingen op het water en de juiste instellingen, neem dan contact met mij op.

Sponsoren en Partners