Blog: Atlantis Zegerplas - Alphen aan de Rijn

22 oktober 2018 Bart van den Boom

Duikvereniging Atlantis

Afgelopen Zaterdag op verzoek van de Alphense Duikvereniging Atlantis diverse objecten op de Zegerplas in kaart gebracht. De duikvereniging heeft goed geïnvesteerd in Onderwater Natuurpark Zegersloot . Ze hebben diverse objecten naar de bodem laten zakken.

Op deze dag had ik ook een televisieploeg van Omroep West/TV Rijnmond aan boord. Dit om publiciteit te geven aan het project op de Zegerplas. De crew heeft gefilmd hoe ik het water in kaart bracht. En tijdens het maken van de screenshots heb ik uitleg gegeven.

Televisieploeg op visite

Regina Maris

Het laatste object wat naar de bodem is gegaan is de 17 meter lange Regina Maris. Nadat er brand op het schip was uitgebroken wilde de eigenaar ervan af.  Duikvereniging Atlantis heeft de hand op het schip weten te leggen en heeft het helemaal schoon gemaakt voordat het richting de bodem van de Zegerplas is gegaan. Het schip ligt op een talud met een diepte van 9 (achterschip) tot 12 meter (voorschip) en is echt de Eye catcher voor het onderwater park.

Boven aanzicht Regina MarisBoven aanzicht Regina Maris
Aanzicht met sonarschaduwAanzicht met sonarschaduw
Zijaanzicht Regina MarisZijaanzicht Regina Maris
Vooraanzicht Regina MarisVooraanzicht Regina Maris

Diverse objecten

Op de bodem van de Zegerplas zijn hele routes uitgezet waar je als duiker langs kunt gaan. Er zijn meerdere objecten op de route te zien. Ik heb hier screenshots van gemaakt deze kun je hieronder bekijken.

Riool verzamel puttenRiool verzamel- putten
Boog waar je onderdoor kunt duikenBoog waar je onderdoor kunt duiken
Bootje met mast en boeiBootje met mast en boei
Duikerskooi met een step eropDuikerskooi met een step erop
Duik platformDuik platform
DuikerskooiDuikerskooi
Boven aanzicht palenrifBoven aanzicht palenrif
VOC AnkerVOC Anker

Duikers

Die dag waren er ook twee duikers paraat in het water. Ik heb de jongens nog op de onderwaterfoto kunnen zetten tijdens hun duik. De duik ging richting de Regina Maris, kijk maar naar de onderstaande screenshots.

Duiker bij de punt van het schip de Regina Maris.Duiker bij de punt van het schip de Regina Maris.
Duiker in de waterkolom onderweg naar het schip.Duiker in de waterkolom onderweg naar het schip.
Duikers in de waterkolom.Duikers in de waterkolom.

Heel mooi dat ik hieraan heb mogen meewerken! Wil je ook wat in kaart gebracht hebben, of ben je opzoek naar een object; neem dan contact op!

Sponsoren en Partners