Blog: Humminbird Helix Side Imaging vind Honda 15 PK

16 juli 2017 Bart van den Boom

Humminbird Helix vindt 15 PK Honda Buitenboordmotor!

Er werd mij gevraagd of ik het een uitdaging vond om een Honda 15 pk-buitenboordmotor terug te vinden op 5/6 meter diep water! De motor lag in het Zwarte water in Hasselt. Duikers waren al eerder naar de motor op zoek geweest, maar zonder resultaat. De duik jongens waren er weer bij, alleen nu in mijn boot met Humminbird apparatuur! Op aanwijzing van de eigenaar die zijn Honda motor verloren was, ben ik gaan zoeken. Na ongeveer een half uurtje zoeken had ik de buitenboordmotor in het beeldscherm!

Omdat het water zo troebel was en de duikers niet veel zicht hadden onderwater werd mij gevraagd om de precieze locatie aan te wijzen. Dat is met sonar in combinatie met gps geen probleem. Nadat ik de boot exact boven de Honda had gemanoeuvreerd zij ik tegen de duikers “hier recht naar beneden”en je kom de Honda motor tegen! De duikers lieten zich naar de bodem van het Zwarte water afzakken en naar een paar minuten kwam er een mooie grote ballon op het water oppervlak drijven. De motor was gevonden!

Zie hier de foto’s en SI-snapshot gemaakt met de Humminbird helix. Op het SI-snapshot is de buitenboordmotor te zien zoals ik hem heb gevonden.

Buitenboordmotor op het SI-beeld.
Buitenboordmotor op het SI-beeld.

Duikers op zoek naar buitenboordmotor
Duikers maken zich gereed om de Honda te halen.

Buitenboordmotor
Duiker gaat te water.

Buitenboord motor op de kant.
Buitenboord motor op de kant.

Humminbird - Side imaging - Helix

Sponsoren en Partners